Tapety jsou typem dekorace interiéru, která jen tak z módy nevyjde. Obzvlášť nyní, kdy tapety mohou nést prakticky libovolný dekor, vzor i obrazový motiv. Tak jako do ložnice se hodí světlé, klidné relaxační barvy, do jídelny a kuchyně patří naopak barvy plné energie a elánu, jako jsou červená, oranžová a žlutá. Proto se v jídelnách a kuchyních obvykle používají tapety s abstraktními motivy, můžete použít tapetu se zobrazeným jídlem či přírodními vzory. Některé jídelny se nacházejí uprostřed domů či bytů, kde není šance otevřít okno. Potřebuje-li vaše jídelna prosvětlit a dodat na vzdušnosti, můžete to zařídit pomocí tapety. Stačí na stěnu jídelny aplikovat tapetu se vzorem otevřeného okna nebo dveří do zahrady či zeleně. 

 

Kam s tapetou v kuchyni

 

Kuchyň je velmi kreativní místnost, kde každý den vytváříte kulinářské požitky pro celou vaši rodinu, proto byste se zde měli cítit co nejlépe. Zasloužila by si vaše kuchyň trochu vylepšit a dodat šmrnc? Použijte vinylové tapety za kuchyňskou linku, jsou odolné vůči vlhkosti i otěru, takže v případě potřeby je můžete lehce otřít. Můžete vybírat ze spousty vzorů od abstraktních až po reálné foto vzory. Speciální samolepicí tapety zase najdou místo na vaší ledničce. 

 

Pokud už vaše lednička zažila lepší časy, ale stále funguje, můžete ji renovovat použitím speciální samolepicí tapety. Tu stačí sejmout z podkladového papíru a umístit na suchý a hladký povrch lednice. Pokud renovujete kuchyň, můžete sladit vinylovou tapetu za kuchyňskou linkou s tapetou na lednici. Další možností, jak ozvláštnit vaši kuchyň, je použít tapetu na podlahu. Pokud si do tapetování netroufáte, přesto byste ale chtěli vaši kuchyň trochu zútulnit, použijte samolepicí dekorace na kuchyňské obklady, pomocí kterých proměníte vaše jednobarevné starší obklady za kuchyňskou linkou ve zcela jiné, nové, barevné obklady bez sekání a nepříjemného nepořádku.