Aby se vám v kuchyni dobře vařilo, musíte se v ní cítit příjemně. Nejdůležitější je kuchyňská linka, kterou můžete mít dnes v jakémkoli tvaru z jakéhokoli materiálu a prakticky v jakékoli barvě. Můžete si tedy vybrat na míru cokoli, avšak neméně důležité jsou také kuchyňské doplňky. To jsou zejména kuchyňské spotřebiče, přístroje a pomocníci, které často používáte.

Pokud kuchyň nemáte pouze na ozdobu, ale používáte ji i na vaření, budete potřebovat varnou desku. Do moderní kuchyně už se dnes sporák nedává, byl by uprostřed linky jako pěst na oko. U varné desky je třeba se přesvědčit, zda je plynová, elektrická nebo indukční. Rozdíl je především v ceně a také v tom, jaké můžete na konkrétní desku použít nádobí. Potom záleží také na materiálu, ze kterého je deska vyrobena. Jste-li zatíženi na nerez, vybírejte kvalitní povrch, pokud nechcete mít desku po prvním otření houbičkou na nádobí poškrábanou.

Máte-li, kde vařit, určitě využijete také troubu. Umístění závisí čistě na vás. Velmi moderní je usazovat troubu tak, abyste ji měli ve výši očí, určitě ale nic nezkazíte, pokud si troubu necháte zabudovat pod varnou desku. Dalšími důležitými spotřebiči jsou bezpochyby lednička a myčka, které bývají rovněž zabudovány do kuchyňské linky, hodí se určitě také mrazák a rychlovarná konvice.

Pokud je to trochu možné, vypadá mnohem lépe, pokud jsou vaši pomocníci v jedné barvě. Máte-li tedy nerezovou troubu a varnou desku, pořiďte si také rychlovarnou konvici a mikrovlnnou troubu v nerezovém provedení. Něco jiného je to u menších přístrojů, u kterých si můžete dovolit trochu extravagance. Kuchyň tak oživíte a dodáte jí šmrnc.

Vy sami víte nejlíp, v jakém prostředí se cítíte nejlíp, proto se zaměřte na zařízení kuchyně i doplňky do kuchyně, které vám pohodu v kuchyni pomohou vytvořit.