Kuchyň, to je místo, kde se dějí ty zázraky, kde vznikají lahodná jídla, dezerty, a pramení odtud štěstí v rodině. Někdo má kuchyň řešenou jako úplně samostatnou místnost, někdo naopak má jako součást kuchyně i jídelnu. Často se v moderních domech objevují zcela otevřené prostory, ve kterých je spojen obývací pokoj s kuchyní a jídelním koutem.

 


Kuchyň – místnost, kde se cítíte příjemně

 

Ať už máte kuchyň sólo nebo spojenou s dalšími prostory, určitě ji chcete mít útulnou a pěkně zařízenou. Vedle kuchyňské linky je zapotřebí postarat se o stěny. Za kuchyňskou linkou se vyplatí mít omyvatelnou plochu, protože při přípravě jídel se často stane, že leccos vyskočí, vystříkne apod. Je lepší moci skvrny jednoduše setřít než je mít na zdi, kde toho s nimi mnoho nenaděláte. Proto se za pracovní desku kuchyňské linky často dávají obklady, skleněné či jiné desky, ale postačí i speciální vinylová tapeta. Vinylové tapety můžete snadno otřít od nečistot a přitom vypadají krásně dekorativně. Do kuchyně se hodí také samolepicí tapety na ledničku. Jde o speciální tapety, které se vyrábí k renovaci ledniček a mrazniček. Nesou často velmi moderní a výrazné dekory, které stylově doplní vaši kuchyň.

 

Také do jídelního koutu můžete využít tapetu. Tapety lze umístit na jednu stěnu nebo její část, můžete vytapetovat celou místnost, nebo zvolit fototapetu, která nahrazuje obraz. V případě jídelního koutu se velmi dobře hodí fototapeta s dekorem otevřeného okna, která dodá prostoru vzdušnost a opticky ho zvětší. Pokud jste se ještě úplně nerozhodli pro tapety, máme pro vás alternativu, použijte samolepicí dekorace. Těch existuje velké množství, jsou různě barevné a tvarované, takže si můžete vytvořit libovolný útvar podle vašeho vkusu. Samolepicí dekorace můžete použít samostatně nebo v kombinaci s tapetami.