Každá kuchyň je jedinečná a nedá se příliš generalizovat, co v kuchyni mít a co ne. Každý má jiné možnosti, jiné potřeby i jiné zvyky. Co však má drtivá většina kuchyní společné, je pracovní plocha. Je třeba mít dostatečně velkou pracovní plochu, abyste zde zvládli uvařit i několika chodové menu. S tím souvisí i prostor za kuchyňskou linkou. Přece jen čas od času leccos vystříkne, prskne a pouhá zeď by byla za chvilku samý flek a šmouha. Je třeba mít za pracovní deskou omyvatelnou plochu.

 

Samozřejmě existuje celá řada možností, čím ji obložit. Mnozí využívají za linkou sklo, nebo desku ve stejném dekoru jako pracovní deska. Dříve se hodně používaly klasické obklady, nyní hodně frčí velkoformátové obklady v nejrůznějších dekorech. Někomu se hodí nejlépe imitace mramoru, do další kuchyně přesně pasuje dřevěný obklad a jinam se zase hodí vzhled betonu. Chcete-li rekonstruovat starší kuchyň, nebo nemáte-li ještě dokončenou novou, máte čas si rozmyslet případné úpravy. Zdá se vám kuchyň pouze s obkladem smutná? Chcete-li ji rozveselit, použijte mozaiku.

 

Mozaika se velmi dobře hodí ke kombinování s obklady klasickými i velkoformátovými. Můžete volit různé barevné kombinace i efekty a samozřejmě materiály. Nejčastěji se setkáte s mozaikami skleněnými, ale můžete si vybrat mozaiku i kovovou, betonovou, nebo z přírodního kamene. Záleží potom na pojetí vašeho interiéru, která se bude právě do vaší kuchyně nejlépe hodit. Mozaiku můžete kombinovat s obklady, použít ji samotnou, nebo potřebujete-li rekonstruovat stávající obklady, můžete použít samolepicí mozaiku, kterou prostě přelepíte vaše obklady. Prohlédněte si širokou nabídku mozaiek v internetovém obchodě RDkachle.cz a proměňte váš domov k nepoznání.